Szőke Tisza: több száz táncos ropja Újszegeden


Tizennyolc ország legjobb táncospárjai mérik össze tudásukat a hét végén az újszegedi sportcsarnokban. Tizenötödik alkalommal ad otthont Szeged a Szőke Tisza táncversenynek.

Idén már nem egy-, hanem kétnapos lesz a Szőke Tisza nemzetközi táncgála, ez is bizonyítja, hogy a verseny népszerűsége töretlen: június 20-án és 21-én több száz táncos pár mutatja meg magát a szegedi közönségnek a WDSF nemzetközi táncversenyen. A hetvenes, nyolcvanas években már nagy sikernek örvendő esemény a felújítás után most először lesz kétnapos, ugyanis a megszokott szombati versenyek mellett ezúttal vasárnap is egész nap pörög a zene, a ritmus és a tánc a szegedi arénában.

A nevező országok
Magyarország, Ausztria, Románia, Csehország, Spanyolország, Olaszország, Németország, Szlovákia, Finnország, Oroszország, Szerbia, Horvátország, Szlovénia, Lengyelország, Fehéroroszország, Ukrajna, Észtország, Bulgária.

Az első napon 10 órától a D és a B kategóriában ifjúsági, felnőtt standard és latin-amerikai táncokat láthatnak a nézők, majd 13 órától következik a délutáni program a nemzetközi WDSF viadallal, amelynek csúcspontja a 18 órakor kezdődő gálaest, valamint a döntők.
Másnap, vasárnap 12.30-kor indul a program a nyílt WDSF nemzetközi ifjúsági, szenior I. és III. korosztályokban, a nap csúcsa pedig megint 18 órakor következik, amikor ismét gálaestet, egyben döntőket rendeznek.

Az idén 13 kategóriában összesen 335 páros indul, a legnépesebb mezőny, 46 indulóval a latin táncok kategóriája lesz. A nevezések számából is látható, igazán nívós viadalnak ígérkezik az idei esemény is.
Felvételünk a 2013-as táncgálán készült.

Forrás: szeged.hu