WDSF senior III open standard győzelem

WDSF senior III open standard

A Kránicz József, Dobó Erika páros győzött az 50. nemzetközi Savaria táncversenyen vasárnap a WDSF senior III open standard kategóriában.

A jubileumi versenyt ezúttal nem meghívásos alapon szervezték, arra szabadon nevezhettek a tíz résztvevő ország legjobb párosai. Elsőként a senior kategória döntőjét tartották meg, amelybe hat páros került be a selejtezők és az elődöntő után. A magyar páros az osztrák Peter Gleiszner, Sabine Zwick és a cseh Jiri Plsek, Jana Plskova duó előtt szerezte meg az első helyet.

A WDSF world open latin kategóriában a román Paul Moldovan, Cristina Tatar kettős végzett az élen, második lett a német Artur Balandin, Anna Salita, a harmadik pedig az orosz Kirill Kolpascsikov, Ljubov Gabbaszova páros.

A verseny után Kránicz József és Dobó Erika elmondták: régi vágyuk teljesült azzal, hogy a Savaria nemzetközi táncversenyen a dobogó tetejére állhattak. Szeniorként is ugyanolyan izgalommal és erőbedobással küzdöttek a versenyben, mint ahogyan ezt fiatalabb korukban tették. Dobó Erika kiemelte: Magyarország viszonylag kevés amatőr pár vállalja ebben a kategóriában a versenyzést, pedig Európában főként az olaszoknál ennek nagy hagyományi vannak, “szinte minden olasz táncol”. Hozzátette: továbbra sem kívánják befejezni a versenyzést, készülnek a magyar bajnokságra, ami februárban lesz.

A győztes pár Standard póz

Senior győztesek

2015. november 28. 50. Savaria táncfesztivál – Senior III. Standard Open – a győztesek, Kránicz József és Dobó Erika tisztelet tánca:


Az eredeti cikk itt olvasható.